۲۶ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۷:۱۰
کد خبر: ۱۳۵۷۷۱
رییس مرکز بررسی های دکترینال:

انتظار فعال انتظاری عالمانه و عارفانه است

خبرگزاری رسا ـ حسن عباسی در آیین رونمایی از کتاب انتظار عامیانه، عالمانه و عارفانه به تحلیل مهدویت و آینده نگری در شرق و غرب و اسلام پرداخته و این کتاب را دارای رگه های استراتژیک دانست.
حسن عباسي

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، دکتر حسن عباسی رییس مرکز بررسی های دکترینال ایران در آیین رونمایی از  کتاب انتظار حجت الاسلام پناهیان، با اشاره به ضرورت و حساسیت کار تئوریک و نظری جامع در حوزه های انتظار، مهدویت، موعود گرایی وظهور، به تبیین مساله انتظار در قالب یکی از مکاتب فلسفه به نام مکتب امید پرداخت و با معرفی یکی از چهره های شاخص این مکتب، نظریات او را که اساسا به امید آفرینی اعتقادی نداشت را مورد نقد و بررسی قرار داد.

رییس موسسه اندیشکده یقین با بیان این که ارنست بلوخ،‌ چهره شاخص فلسفه امید اساسا نسبت به امید ایجاد کردن بدبین است، افزود: نوعی امید آفرینی کاذب در این مکتب وجود دارد که این امروز در مبانی فلسفی نکوهش شده مبنی بر این که دنبال هیچ نوع آینده درخشان، تفکر بنیادی و هیچ الگوی جایگزین نسبت به وضع موجود نباشید.

وی در ادامه با اشاره به نگاه شرق و غرب عالم به مساله موعود گرایی گفت: از عصر افلاطون یک امید و آینده ای را ترسیم می کنند در قالب «اتوپیا» به همان معنای مدینه فاضله که در دو سه قرن اخیر آن را تبدیل کردند به آکرونیا که آکرونیا زمان گمشده ای است در آینده که نمی دانیم کی محقق میشود. و  اتو پیا مدینه فاضله ایست برای آینده ای که نمیدانیم کی محقق میشود.

 عباسی همچنین نتیجه تلاش فیلسوفان غرب  که سعی داشتند خروجی اندیشه شان به یک مدلی برای اداره جامعه برسد را منتهی به همان اتو پیا و آکرونیا دانست.

وی تاکید کرد: شرقی ها مدینه فاضله یا جامعه آرمانی را دنبال نمی کنند، بلکه در بودیسم و هندوایسم مفهومی به نام آواتارا وجود دارد که به معنای فردی است که هر هفده هزار سال یکبار در یازده موجود حلول میکند. 

رییس مرکز بررسی های دکترینال ایران در ادامه گفت: در غرب عالم اعتقاد به یک جامعه آرمانی یا همان اتو پیا و آکرونیا وجود دارد اما در شرق عالم اعتقاد به یک انسان آرمانی دارند اما ما در تلقی شیعه بطور مشخص هم انسان منجی داریم و هم جامعه آرمانی تحت عنوان جامعه مهدوی داریم.

وی افزود: وقتی مقام معظم رهبری پس از رحلت آیت الله طالقانی امام جمعه تهران شدند، در اولین خطبه ها یکی از کلید واژه های استراتژیک ایشان همین جامعه مهدوی بوده است. 

رییس موسسه اندیشکده یقین در ادامه گفت:کتاب انتظار عامیانه، عالمانه و عارفانه تلاشی است حکمی،کلامی،فلسفی و جامعه شناختی با رگه هایی از مباحث استراتژیک.

دکتر حسن عباسی همچنین با اشاره به آیه « ان الله لا یغیر ما بقوم حتی یغیرو ا ما بانفسهم» تاکید کرد: ما باید در خودمان تغییر ایجاد کرده و خودمان را لایق کنیم. 

وی همچنین افزود: انتظار فعال انتظاری است عالمانه و عارفانه و نوعی از حرکت که توام با لایق شدن صیرورت و تحول یافتن است./959/پ202/ج

ارسال نظرات