۰۵ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۹:۲۹
کد خبر: ۱۳۳۸۳۷

کدام محافل پشت خط تخریب سعید جلیلی ایستاده اند؟

خبرگزاری رسا ـ در یک ماه گذشته برخی رسانه ها بویژه پایگاه های اینترنتی در ایران که وابستگی شناخته شده ای به محافل نزدیک به فتنه 88 دارند، تلاش کرده اند به روش های مختلف سعید جلیلی را به حاشیه های داخلی مشغول کنند.
2/ دکتر جليلي دبير شوراي امنيت ملي

 

به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا به نقل از ایران هسته ای، طی یک ماه گذشته برخی رسانه ها بویژه پایگاه های اینترنتی در ایران که وابستگی شناخته شده ای به محافل نزدیک به فتنه 88 دارند، تلاش کرده اند به روش های مختلف سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی و مسئول پرونده هسته ای کشور را به حاشیه های داخلی مشغول کنند.


یک پایگاه اینترنتی نه چندان خوش نام که آشکارا نزدیک به سران فتنه سبز و بویژه ارادتمند آقای  هاشمی رفسنجانی است، سردمدار این تخریب ها بوده است.

 

این پایگاه اینترنتی تا کنون در چند مطلب جداگانه سعی کرده به روش های مختلف و البته با مهارت اندک، به حاشیه سازی درباره جلیلی بپردازد.

 

در یک مقطع، تمرکز این پایگاه اینترنتی بر نقد عملکرد تیم مذاکره کننده ای و تاکید بر این نکته بود که جلیلی از تیم ضعیفی در این مذاکرات استفاده می کند. این در حالی است که دقت درمطالب این سایت نشان می داد که نویسندگان آن حتی اطلاع درستی از اینکه اعضای تیم مذاکره کننده دقیقا چه کسانی هستند و هر کدام چه وظیفه ای بر عهده دارند ندارد چه رسد به اینکه بتواند درباره کارآمدی یا ناکارآمدی آنها قضاوت کند.

 

همچنین بی اطلاعی مفرط محافل تغدیه کننده این سایت از سیاستگذاری های واقعی نظام در پرونده هسته ای، و علاوه بر آن محتوای واقعی مذاکرات نیز آشکارا باعث شده است که نقدهای آن بر مذاکرات در حد زیر متوسط و عمدتا حاوی مسائل شکلی و حاشیه ای باقی بماند.

 

در مقطعی دیگر، این سایت و برخی پایگاه های اینترنتی نزدیک به جریان فتنه که از بیرون کشور اداره می شوند، تلاش های وسیعی را برای القاء این موضوع آغاز کردند که جلیلی قصد کاندیدا شدن در انتخابات ریاست جمهوری را دارد.

 

در حالی که هیچ نشانه ای از اینکه چنین پدیده ای در حال وقوع باشد وجود ندارد، اقدام این سایت  در کلید زدن تخریب سعید جلیلی از این منظر نشان دهنده آن است که محافل پشت پرده جریان فتنه –که این پایگاه اینترنتی به عنوان بازتاب دهنده صرف دیدگاه های آنها عمل می کند- در واقع هدف پیچیده تری را تعقیب می کنند.

 

برخی افراد که از نزدیک این موضوع را رصد کرده اند عقیده دارند در واقع قضیه ربط چندانی به انتخابات ریاست جمهوری ندارد بلکه الیت سیاست خارجی جریان فتنه اخیرا به شدت از این موضوع نگران شده است که جلیلی بتواند بالاخره پس از یک دهه از آغاز مذاکرات هسته ای موضع غرب را درباره مسئله غنی سازی در ایران تغییر داده و همزمان با تعدیل تحریم ها، غرب را به پذیرش غنی سازی در ایران که همواره اصلی ترین محل نزاع در مذاکرات بوده وادار نماید.

 

این محافل که از هم اکنون برای انتخابات ریاست جمهوری در حال برنامه ریزی پنهان هستند وقوع چنین اتفاقی را به معنای بر باد رفتن همه طراحی های خود برای انتخابات آینده می دانند چرا که هرگونه امتیاز گیری عمده از غرب در مذاکرات، خط مقاومت و اصولگرایی را به شدت تقویت کرده و خط سازش را که برای بازگشت به عرصه سیاسی کشور در انتخابات آینده تلاش می کند با مشکل راهبردی و گفتمانی غیر قابل حلی مواجه خواهد ساخت.

 

دقیقا به همین دلیل است که این محافل هم اکنون همه امکانات ولابی های خود را به میدان آورده اند تا جلوی چنین توفیقی در عرصه سیاست خارجی کشور سد شود.

 

در عین حال برخی دیگر عقیده دارند حملات اخیر به جلیلی شاید علت دیگری هم داشته باشد و آن نقش مهمی است که وی به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی در مهار فتنه 88 ایفا کرد.

 

هر کدام که باشد، ظاهرا حتی طرف غربی هم دریافته است که جلیلی نیرومندترین طرف مذاکره ای است که تا به حال با آن مواجه بوده است./924/د102/ج

ارسال نظرات