آثار روزه داری با ترک گناه متبلور می شود
به گزارش خبرگزاری رسا، آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد، در گفتگوی صمیمانه ای در آستانه مقدس حرم مطهر حضرت زینب (س) (زینبیه اصفهان) حلول ماه پر خیر و برکت رمضان، ماه میهمانی خدا را به همه مسلمانان جهان تبریک گفت و اظهار داشت: ماه های رجب و شعبان مقدمه ورود به ضیافت الله و ماه رمضان است.
آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد خاطر نشان کرد: به واسطه اهمیت ماه رمضان، پیامبر عظیم الشأن اسلام (ص) در آخرین جمعه ماه شعبان، بشارت ورود به ماه رمضان را داده اند.
وی به دعای شعبانیه رسول خدا (ص) اشاره کرد و افزود: در این دعا آمده است «خداوندا به من توفیق بده تا توجهم را از همه چیز قطع کنم و فقط متوجه خدا شوم».
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان، جملات رسول خدا (ص) را بهترین توصیف برای ماه رمضان دانست و گفت: پیامبر اسلام(ص) در توصیف این ماه آورده اند«رمضان والاترین ماه هاست، ایام آن والاترین ایام، شبهای آن برترین شبها و ساعات آن بهترین ساعات است؛ دعای شما در این ماه مستجاب است و خواب شما نیز عبادت محسوب می شود».
عضو مجلس خبرگان رهبری نزول قرآن در این ماه را عاملی برای افزایش عظمت این ماه ذکر و خاطر نشان کرد: به اعتقاد مفسران ، قرآن به یکباره در شب قدر بر قلب پیامبر (ص) نازل شد و طی 23 سال تدریجا دستور اجرایش برای ایشان نازل می شد.
آیت الله طباطبایی تصریح کرد: حضرت محمد(ص) علت نامگذاری این ماه به نام رمضان را چنین ذکر کردند: این ماه را رمضان نامیدند چرا که خداوند در این ماه گناهان را می سوزاند.
وی گفت: همه ایام و همه مکان ها متعلق به خداست لیکن خداوند می خواهد به بندگانش ترحم کند لذا به بعضی روزها و مکان ها ویژگی خاصی می دهد، در هفته یک روز را ( روز جمعه) مورد توجه قرار داده و در سال یک ماه را ( ماه رمضان) و در این ماه یک شب (شب قدر) را برگزیده است که در روایات آمده است اگر کسی در شب قدر گناهانش آمرزیده نشود تا ماه رمضان آینده نباید امیدی به مغفرت داشته باشد.
نماینده ولی فقیه در استان، مردم را به استفاده بهینه از اوقات این ماه دعوت و تصریح کرد: ماه رمضان ماه تقوی، رحمت و مغفرت است تا جایی که پیامبر اکرم(ص) فرموده اند«اگر مردم منافع و اهمیت ماه رمضان را می دانستند آرزو می کردند که همه ایام، ماه رمضان باشد».
آیت الله طباطبایی اذعان داشت: روزه داری صرفاً به معنای ترک خوردن و آشامیدن نیست بلکه روزه داری یعنی ترک همه بدی ها و محرمات، ترک همه آنچه میل و شهوت انسان به آن توجه دارد.
وی به روایتی از امیرمومنان علی (ع) اشاره کرد و گفت: کسانی هستند که روزه می گیرند اما نتیجه ای جز تشنگی و گرسنگی نصیبشان نمی شود.
امام جمعه اصفهان افزود: قبولی عمل یعنی تأثیر عمل لذا اگر بخواهیم عمل ما اثرگذار باشد باید گناه نکنیم، همانطور که دستور پزشک برای درمان یک مریض دو وجه دارد یکی توصیه به کارهایی که باید انجام دهد و دیگری توصیه به کارهایی که نباید انجام دهد و سلامت مریض مشروط به رعایت هر دو وجه آن است، انسان مومن نیز برای قبولی و اثرگذاری اعمالش باید ترک محرمات و گناه داشته باشد.
آیت الله طباطبایی خاطر نشان کرد: فلسفه روزه ایجاد تقوی است و تقوی یعنی پرهیز از زشتی ها و پلیدی ها که در اینصورت انسان خود به خود به سمت خوبی ها سوق داده می شود.
وی در پایان از مردم خواست در این ماه پر خیر و برکت و رحمت برای رهایی کلیه مسلمانان جهان از یوغ استکبار جهانی دعا کنند./928/د102/ن