رسانهها در راستای ترویج مکارم اخلاقی فعالیت کنند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیتالله لطفالله صافی گلپایگانی از مراجع تقلید در دیدار جمعی از طلاب و فضلا در مشهد مقدس، با بیان اینکه ثواب، آثار و برکاتی که برای نشستن در جلسات درس و حضور در مدارس علمیه مترتب است، قابل تصور نیست، گفت: در شبهای قدر با آن عظمت و با آن همه اعمال و ادعیه، بهترین اشتغالات مباحثه مسائل اسلامی، معارف دین، تفسیر قرآن و مبحث فقهی است.
این مرجع تقلید با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) فضیلت حضور در مجالس علمی را یادآور شد و ابراز کرد: یک ساعت علم آموزی و نشستن در مجلس علم نزد خداوند دوست داشتنی تر است از قیام هزار شب که در هر شب هزار رکعت نماز خوانده شود.
حضرت آیتالله صافی گلپایگانی اضافه کرد: علم آموزی سبب میشود که حلال و حرام خدا شناخته شود و مردم نیز از این علم بهرهمند خواهد شد.
وی با بیان اینکه کشور ما از لحاظ علم و معرفت غنی و بی نیاز است، ابراز کرد: هدایتهای قرآن و اهل بیت(ع) که در کتابهای روایی به دست ما رسیده، همه معرفت و علم است.
این مرجع تقلید به عالم آل محمد(ص) بودن امام رضا(ع) در روایات اشاره کرد و اظهار داشت: هرچند تمامی ائمه اطهار(ع) عالم و در علم مساوی بودند، اما بواسطه ظهور علومی که از امام رضا(ع) ظاهر شد به ایشان این لقب را دادند.
حضرت آیتالله صافی گلپایگانی ادامه داد: خطبهها و بیاناتی که از امام رضا(ع) بویژه در باب خداشناسی و توحید بیان کردهاند مانند بیانات حضرت علی(ع) در نهج البلاغه و با همان زمان است.
وی با بیان اینکه معارف دین را باید از اهل بیت(ع) کسب کرد، ابراز داشت: اگر انسان بخواهد در اصول و فروع دین و خداشناسی مطالعه کند باید از طریق اهل بیت(ع) باشد، آن بزرگواران به هر سؤالی که بشریت با آن مواجه شود جواب دادهاند.
این مرجع تقلید مقام و جایگاه ناقلان حدیث را والا عنوان کرد و با اشاره به روایاتی در این باره، اظهار داشت: کسی که حدیث اهل بیت(ع) را روایت و دل شیعیان را محکم می کند از هزار عابد و فاضل بالاتر است.
حضرت آیتالله صافی گلپایگانی خاطرنشان کرد: امثال کلینی، شیخ صدوق و شیخ طوسی که کتب اربعه را نوشتند یا کتاب عیون اخبار الرضا(ع) و یا کتاب کمال الدین که مربوط به امام زمان(عج) است، این عالمان دارای مقام و مرتبت والایی هستند و انسان باید همه اینها را مطالعه کند.
وی با بیان اینکه به دست آوردن این معارف در اخلاق، تربیت و ادب انسان را از همه جا بی نیاز می کند، به طلاب توصیه کرد تا دعای مکارم الاخلاق را سرلوحه کار خود قرار دهند و اظهار داشت: همه اینها درس و معرفت است و تمام این فضایل و مناقب در وجود ائمه اطهار(ع) است.
این مرجع تقلید با اشاره به اینکه اگر پیام اخلاقی اسلام را به گوش جهانیان میرساندیم توجه دنیا به اسلام بیشتر میشد، گفت: پیامبر اکرم(ص) برای رساندن مکارم اخلاق مبعوث شدند و وظیفه ما است که این رسالت را به گوش جهانیان برسانیم.
حضرت آیتالله صافی گلپایگانی با بیان اینکه متأسفانه جامعه ما امروز از مکارم اخلاق فاصله گرفته است، ابراز کرد: برخی از جوانان ما به دنیای غرب گرایش پیدا کرده و به افعال منافی با عفت افتخار می کنند، باید همه رسانهها، نویسندگان و دانشمندان در راستای ترویج مکارم اخلاقی در جامعه گام بردارند.
وی راه خودسازی را در گرو پیروی از معارف الهی و دستورات قرآن و اهل بیت(ع) توصیف کرد و از کسانی که در راه رسیدن به خودسازی از راههای غیر متعارف اسفاده می کنند، انتقاد کرد و گفت: ما باید معارف و هدایتها را مستقیم از اهل بیت(ع) بگیریم و به آنها عمل کنیم.
این مرجع تقلید خواستار توجه و درک بیشتر مفاهیم خطبه همام در نهج البلاغه شد و اظهار کرد: این خطبه شامل کلمات حکمت آمیز اهل بیت(ع) است که باید به گوش همه در داخل و خارج کشور برسد.
حضرت آیتالله صافی گلپایگانی در پایان گفت: ما باید به تشیع و و ولایتی که نصیب مان شده است افتخار کنیم البته هرچه انسان در اوج فهم و معرفت باشد نمی تواند قدردان آن باشد اما باید در حدی که میشود شکرگزار این نعمت الهی باشیم و در وجود خود اظهار کنیم و به مردم نیز انتقال دهیم./927/ پ202/ج