۲۲ خرداد ۱۳۹۱ - ۲۰:۲۰
کد خبر: ۱۳۰۵۴۸
به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها؛

شماره 27 فصلنامه اندیشه نوین دینی منتشر شد

خبرگزاری رسا ـ شماره بیست ‌و هفتم فصلنامه علمی ـ پژوهشی در کلام و دین‌پژوهی؛ اندیشه نوین دینی به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها منتشر شد.
شماره 27 فصلنامه انديشه نوين ديني
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، فصلنامه علمی ـ پژوهشی اندیشه نوین دینی با هدف تولید و توسعه دانش در گستره دین پژوهی، ارائه و نقد مطالعات نظام‌مند استادان معارف اسلامی دانشگاه‌های کشور و توسعه روش‌شناسی دین‌پژوهی متناسب با نیازهای پژوهشی جهان معاصر از سوی دانشگاه معارف اسلامی منتشر می‌شود.

در این شماره می خوانید: «جایگاه قوه تخیل در انسان‌شناسی الهیاتی ولفهارت پانن‌برگ»، «بررسی تعاریف دین از منظری دیگر»، «ساحت‌های وجودی انسان از دیدگاه علامه طباطبایی»، «ابعاد هویت‌یابی نظام اخلاقی دین با تأکید بر جنبه‌های کارکردگرایی»، «طینت در کلام و حکمت»، «بررسی و نقد دیدگاه ونسان برومر در باب (تعارض دعا و نظام عالم) با تکیه بر آرای علامه طباطبایی»، «بازخوانی احادیث خلفای دوازده‌گانه پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وآله با تأکید بر منابع اهل‌سنت»، «مصداق‌شناسی بداء در قرآن و روایات و عدم مغایرت آن با علم الهی»، «بررسی و نقد صدق و معقولیت باور به خدا براساس براهین وجودی از دیدگاه پلانتینگا» و «هویت معرفتی تداوم فیض و استمرار وجود خلیفة‌الله».

جایگاه قوه تخیل در انسان‌شناسی الهیاتی ولفهارت پانن‌برگ

در این نوشتار دیدگاه‌های پانن‌برگ در باب جایگاه قوه و خیال و خصایل و ویژگی‌های وابسته به آن و ظرفیت‌هایی که در جهت مواجهه با خداوند در انسان ایجاد می‌کند تشریح و بررسی شده است.

بررسی تعاریف دین از منظری دیگر

در این مقاله ضمن اشاره به مبانی خاص تعریف‌های گوناگون دین و بیان اهمیت جایگاه‌شناسی معرفتی این تعاریف با تکیه بر تعریف‌های روان‌شناختی، جامعه‌شناختی و پدیدارشناختی دین، عوامل اصلی گوناگونی تعریف‌های دین مشخص شده است.

ساحت‌های وجودی انسان از دیدگاه علامه طباطبایی

ساحت شناختاری، غریزی، اراده، عمل و ساحت الوهی (فطری) که مهمترین جنبه‌های وجودی انسان هستند و به او شکل داده و منشأ سعادت و شقاوت او می‌شوند، در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفته است.

ابعاد هویت‌یابی نظام اخلاقی دین با تأکید بر جنبه‌های کارکردگرایی

در این مقاله از کارکرد‌های مختلف دین صحبت به میان آمده و شاخص‌ترین کارکردهای دین از قبیل، ایضاح مفاهیم اخلاقی، تعدیل خودخواهی در انسان‌ها، قداست‌بخشی به ارزش‌های اخلاقی و ارایه هدف غایی برای اخلاق مورد بحث قرار گرفته است.

طینت در کلام و حکمت

در این نوشتار اخبار طینت همراه با بیان تحلیلی برخی از متفکران دینی بازگو شده و با توجه به شبهات جبرگرایان و پاسخ آنها داوری به عهده مخاطبان گذاشته شده است.

بررسی و نقد دیدگاه ونسان برومر در باب (تعارض دعا و نظام عالم) با تکیه بر آرای علامه طباطبایی

این نوشتار به سوألی با عنوان آیا کارکرد دعا با نظام علیت و قانون حاکم بر طبیعت تعارض دارد، پرداخته که ونسان برومر استجابت دعا با قطعیت حاصل از علیت را متعارض می‌داند و علامه طباطبایی درصدد پاسخ به این سوأل برآمده است.

بازخوانی احادیث خلفای دوازده‌گانه پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وآله با تأکید بر منابع اهل‌سنت

در این مقاله ضمن نقل برخی از اقوال اهل سنت و مقایسه آنها با یکدیگر، تعداد، نام و خصوصیات این جانشینان و مصادیق راستین آنها مورد بررسی قرار گرفته است.

مصداق‌شناسی بداء در قرآن و روایات و عدم مغایرت آن با علم الهی

در این تحقیق با روش توصیفی- اسنادی و با شیوه بیان مصداقی جوانب موضوع بداء مورد بررسی و مصداق‌هایی از وقوع بداء در آیات و روایات ارائه شده است.

بررسی و نقد صدق و معقولیت باور به خدا براساس براهین وجودی از دیدگاه پلانتینگا

این مقاله به بعد اثباتی نظریه پلانتینگا که در آن از دو موضوع مهم تحلیل و نقد براهین جهان‌شناختی، غایت‌شناختی و وجودشناختی، و ارائه تصویری نو از برهان وجودشناختی پرداخته است.

هویت معرفتی تداوم فیض و استمرار وجود خلیفة‌الله

آنچه در این تحقیق آمده این است که علم کلام با مراجعه به قرآن و برهان، و حکمت با مراجعه به آموزه فیض، موجب استمرار وجودی خلیفة‌الله را در قالب امام‌معصوم منصوص و مستدل می‌سازد.

برای دسترسی به متن کامل این مقاله می توانید به آدرس اینترنتی
http://www.maaref.ac.ir/ مراجعه کنید.

شماره بیست‌وهفتم فصلنامه اندیشه نوین دینی به صاحب امتیازی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و مدیر مسؤولی ابراهیم کلانتری در 270 صفحه با قیمت 1500 تومان منتشر شده است. /907/ن602/ق
ارسال نظرات