حضرت فاطمه زهرا منشأ همه خیرات است / عالمی که عامل نباشد خود و مردم را بیچاره می کند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام احمد فرخ فال، مدیر حوزه علمیه قم، پیش از ظهر امروز در مراسم گرامیداشت فرخنده میلاد حضرت زهرا (س) که درمدرسه امام حسن عسگری (ع) برگزارشد با تبریک میلاد صدیقه طاهره(س) اظهارداشت: به تصریح روایات شیعه و اهل سنت منشا خلقت آسمان و زمین و آنچه در این دو است، به برکت وجود مقدس حضرت صدیقه طاهره است؛ آن شخصیت بزرگی که با وجود مبارکشان، جهل و برداشتهای غلط جامعه عرب جاهلی را پاک کرد و از سوی رسول گرامی اسلام به عنوان الگوی برجسته تمام بشریت به جهانیان معرفی شد .
مدیر حوزه علمیه استان قم تصریح کرد: همزمان با سالروز تولد «انسیه الحوراء» ولادت با سعادت حضرت، امام راحل نیز است؛ آن مرجع بزرگی که احیا گر مکتب اهلبیت (ع) در کشور بودند، اگر ایشان نبودند مکتب ناب اسلام که باید در جامعه حاکم می بود رخت بر میبست و اسلام امریکایی در کشور حاکم می شد، امام بزرگوار همچون اجداد بزرگوارشان تمام هستی خود را برای احیای اسلام فدا کردند تا خالق این حرکت و بیداری گشتند که امروز ثمره آن حرکت نورانی، جنبشهای جهان اسلام منطقه است که به برکت آن امام همام بوجود آمدند.
این استاد حوزه علمیه در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به روایات وارده اهل سنت و تشیع بیان داشت: شخصیت بزرگوار حضرت زهرا (س) شخصیتی است که زبانزد نویسندگان تسنن و شیعه بوده است بطوری که ترمزی روایتی از عایشه نقل می کند که عایشه می گوید«من به کرار بوسیدن حضرت پیغمبر دخترشان را دیدم و هرگاه که او را می بوسید می گفت من بوی بهشت را استشمام می کنم».
وی ادامه داد: عایشه می گوید«از اینرو من به پیغمبر اعتراض کردم که چرا این همه محبت به این دختر میکنید مگر چه ویژگی و برتری بر دیگران دارد؛ پیغمبر فرمودند زهرای اطهر(س) انسیه الحوراء هستند، بار دیگر پرسیدم یا رسوالله انسیه الحورا یعنی چه؟ که نبی مکرم اسلام فرمودند زمانی که به معراج رفته بودم، همراه من جبرائیل و میکائیل نیز بودند که به یک درختی رسیدیم ، بو و عطر آن درخت تمام مناطق را گرفته بود من از جبرائیل سئوال کردم که این درخت چیست ؛ ایشان جواب دادند این درخت از نورانیت حضرت زهرای اطهر است که دوهزار سال قبل از خلقت آدم خدای متعال نور او را خلق کرد و از نورانیت آن دختر این درخت معطر گشته است ، بعد جبرائیل سیبی از آن درخت چید و به من داد فرمودند سیب را با خدیجه کبری نصف کن و بعد از خوردن سیب، وجود مقدس حضرت زهرا (س) به وجود آمدند».
حجت الاسلام فرخفال در ادامه تصریح کرد: ما افتخار می کنیم که در حوزههای علمیه مشغول کسب علم و معارف هستیم ولی برای رسیدن به مقامات عالی و معنوی به دو بال معنویت و علم نیاز داریم.
وی با اشاره به روایتی از پیامبر اسلام درخصوص علوم بی فایده، افزود: برخی از علوم هستند که هیچ گونه فایده و یا ضرری برای انسان ندارد تنها علمی برای انسان مفید است که خیر دنیا و آخرت او را تامین نماید، ازاینرو پیغمبر اسلام (ص) فرمودند« علم سه چیز است، آیه محکمه، فریضه عادله و سنت قائمه است .
این استاد برجسته حوزه علمیه قم درک صحیح روایات را منوط به فراگیری علوم پایه دانست و گفت: اگر بخواهیم درست از این احادیث استفاده کنیم و باید با بال اخلاق و معنویت و علم که در این میان فراگیری علوم پایه مقدم بر هر علمی است را باید یاد گرفت.
حجت السلام فرخ فال با بیان اینکه ملاک درسطح یک حوزه فراگیری و تسلط به علوم پایه است تاکیدکرد: برای فهم قرآن و کلمات قرآن تنها علوم کاربردی پایه کار ساز است؛ طلاب نباید زیاد دنبال پایه های ارتقایی باشند، بلکه با فراگیری مقدمات و تقویت آنان به درجات علمی دیگر می توان رسید.
وی«صرف فراگیری علم را ناقص دانست» و خاطر نشان کرد: افرادی که علم میآموزند باید در قدم اول خودشان عامل به آنها باشند عالمی که عامل به عمل نباشد خود و مردم را بیچاره خواهد کرد .
مدیر حوزه علمیه استان قم خاطرنشان ساخت: عمل نکردن افراد به آموختههایشان مانند میوه ای می ماند که پوسیده است، تنها شکل و ظاهر خوبی دارند./919/پ202/ن