یک استاد حوزه و دانشگاه:
علوم پایه غربیها نباید ملاک نظام آموزشی کشور باشد
خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه و دانشگاه در سلسله نشستهای غربشناسی گفت: نظام آموزشی ما غربی است و به همین سبب شخص در 20 سالگی همه چیز میداند اما با الفبای دین بیگانه است.

به گزارش خبرنگار رسا در مشهد حجت الاسلام مهدی نخاولی، استاد حوزه و دانشگاه، روزگذشته در دومین نشست از سلسله نشست های غربشناسی با موضوع طلبه و ضرورتهای غرب شناسی که از سوی کانون مطالعات غربشناسی دانشگاه علوم اسلامی رضوی برگزار شد در جمع دانشجویان و طلاب این دانشگاه گفت: در علوم انسانی تولید علم باید از صفر شروع شود نه اینکه ما علوم انسانی غربی را بیاوریم و با ضمیمه دو یا سه آیه قرآن به آن فکر کنیم این علوم اسلامی میشوند این کار، کار غلطی است و باید همان مسیری را که غربیها با عقایدشان رفته اند ما با عقایدمان دوباره بسازیم.
این استاد حوزه و دانشگاه با انتقاد از نظام آموزشی کشور گفت: نظام آموزشی ما غربی است و به همین سبب شخص در 20 سالگی همه چیز میداند اما با الفبای دین بیگانه است.
وی سپس با اشاره به اینکه علوم فیزیک، شیمی و ریاضی از دیدگاه غربیها علوم پایه هستند، گفت: اینکه غربیها می گویند اینها علوم پایه هستند به این معناست که این ها پایه تجربه انسانی شده اند و این یعنی با انسان مثل امور حسی و تجربی برخورد می شود و هرچه تجربی و حسی بود مورد قبول و علمی است و هر چه که تجربی و حسی نبود مثل دین و روح غیر علمی است و در مقابل دین قرار دارد.
حجت الاسلام نخاولی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه امروز در دنیا دو قطب وجود دارد یکی اسلام و دیگری یهود، به تبیین برنامههای یهود برای مقابله با اسلام پرداخت و گفت: یهودیها در سال 1896 پروتکل یهود را نوشتند و در حالیکه 10 یا 20 میلیون نفر بودند و هیچ قدرتی در اختیار نداشتند، توانستند بعد از صد سال بر 7 میلیارد انسان در دنیا مسلط شوند و این به این معنا است که آنها بسیار دقیق و هوشمندانه عمل میکنند.
وی سپس به اهمیت شناخت غرب و یهود و دسیسههای آنها برای مفابله با اسلام پرداخت و خاطرنشان کرد: از ویژگیهای کسانی که جریان را در دست می گیرند این است که باید بتوانند جریان های موجود در جامعه را بشناسند و حدس بزنند در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد چون عدم درک زمانه موجب این میشود که انسان خطاهای بسیاری را مرتکب شود و به همین خاطر است که در غرب خیلی به این مسائل اهمیت می دهند.
این محقق و پژوهشگر با طرح این پرسش که آیا ممکن است که ایران یک کشور مسیحی شود افزود: شاید الان این مسأله برای ما غیر قابل هضم باشد ولی قبلا چنین نمونه ای وجود داشته است که یک کشور مسلمان به یک کشور مسیحی تبدیل شده است.
وی به ماجرای اندلس اشاره کرد و گفت تغییر یک فرایند تدریجی است و به راحتی صورت می پذیرد و اگر ما خودمان را برای مقابله با غرب آماده نکنیم و دقیق و هوشمندانه عمل نکنیم ممکن است همین اتفاق برای ما بیفتد آنچنان که میبینیم وضعیت فرهنگی در دهه 80 نسبت به دهه اول انقلاب خیلی تغییر کرده است.
حجت الاسلام نخاولی سپس به بیان نمونههایی از این تغییرات صورت گرفته پرداخت و گفت: برخی افرادی که زمانی خیلی ادعای دینداری می کردند امروز مسلمات دینی را زیر سوال می برند، وجود خدا را قابل اثبات نمیدانند و میگویند که قرآن تجربه شخصی پیامبر است و جالب اینجا است که همین سخنان کتاب میشود و به چاپ میرسد و هیچکس هم اعتراضی نمیکند در حالیکه این مصداق بارز ارتداد است و حکم اعدام برای اینگونه افراد است.
وی سپس به برنامه غربیها برای اختلافافکنی بین احزاب سیاسی و دینی پرداخت و گفت: به واقع امروز وجود شخصیتی مثل آقای جوادی آملی برای اسلام مضر است یا شخصی مثل سروش؟ در حالیکه عدهای ایشان را به خاطر اینکه در برخی مسایل نظر دیگری دارند مورد حمله قرار میدهند؛ اما کاری به امثال سروش ندارند و این به خاطر این است که این افراد مخالف با مقتضیات زمان آشنا نیستند.
این استاد حوزه و دانشگاه در پایان شناخت فضای کلان جامعه را از مهمترین وظایف طلاب دانست و گفت: اگر این شناخت به وجود نیاید ما قافیه را باختهایم./931/پ203/س
ارسال نظرات