فعالیت در زمینه مهدویت با اغراض سیاسی آمیخته نشود
حجت الاسلام احمد شرفخانی، معاون فرهنگی سازمان اوقاف کشور در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: مفهوم انتظار در مباحث مهدویت دارای دو جنبه سازنده و تخریبگر است، انتظار سازنده تحرکزا و امید بخش به فرد و جامعه است.
وی در ادامه یادآور شد: مفهوم انتظار از نگاه دوم انتظاری است که سستی و بی تفاوتی در جامعه و فرد ایجاد میکند، این نوع انتظار، ویرانگر است و از سوی برخی فرقه های انحرافی یا کسانی که در شناخت موضوع مهدویت دچار اشتباه شدهاند تبلیغ میشود. در این نوع انتظار فرد نباید در اصلاح جامعه و در مقابله با ظلم و فساد دخالت کند بلکه باید سکوت کند. این اندیشه غلط سبب بی تفاوتی و سستی اعتقاد مردم به مهدویت میشود که نتیجه برداشت قشری از مهدویت است.
حجتالاسلام شرفخانی گفت: انتظار سازنده در مکتب تشیع بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با روشنفکری و رهبری حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری در عرصه مهدویت جایگاه ویژهای پیدا کرده است.
وی در ادامه تصریح کرد: انتظاری که ابعاد اصیل اسلامی را مورد تبلیغ قرار دهد یک اصل در جامعه بشمار می آید.
معاون فرهنگی سازمان اوقاف اظهار داشت: دلیل بر تاکید نسبت به مقوله انتظار این است که انسان را به حرکت اصلاحی و به سمت حیات انسانی و به تعبیری به جایگاه الهی سوق میدهد.
وی در ادامه تصریح کرد: همین فرهنگ انتظار و مهدویت سبب بالندگی و پویایی در جامعه می شود.
حجت الاسلام شرفخانی گفت: پیش از ظهور در حالی که تمام جوامع بشری را ظلم و جور فرا میگیرد مردم از ظلم حاکمان خسته می شوند، امید به آمدن یک مصلح خواهند داشت و عمل به دستورات خدا و رسول خدا خواسته عمومی مردم می شود تا عدالت در کل جهان گسترش یابد.
معاون فرهنگی سازمان اوقاف در بیان شرایط و علائم ظهور گفت: شرایط به اموری گفته می شود که محقق شدن ظهور بستگی به فراهم شدن آنها دارد اگر شرایط فراهم نشود ظهوری هم اتفاق نمی افتد اما علائم ظهور به حوادث و رویدادهایی گفته میشود که از ائمه معصوم و پیشوایان نقل شده و ممکن است این علائم قبل از ظهور اتفاق بیفتد.
وی در پایان گفت: تحقق هر یک از علائم نویدبخش و نشان از نزدیک بودن ظهور حضرت است اما ظهور حضرت را نباید وابسته به نشانه ها و علائم دانست./929/ت302/ع