دانشنامه اینترنتی امام حسین به روز شد
به گزارش خبرگزاری رای به نقل از مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی، مدیر امور پایگاههای معاونت پژوهشی این مرکز اظهار داشت: این دانشنامه با هدف تسهیل در امر پژوهش و تحقیق شیفتگان این امام همام تهیه شده است.
حجت الاسلام ابوالقاسم احمدینژاد ادامه داد: در این دانشنامه که ابتدا به توضیح زندگینامه امام حسین (ع) به عنوان سومین امام شیعیان میپردازد، ویژگیها و خصوصیات فردی این امام همام و دوران امامت حضرت (ع) مورد بررسی قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه دانشنامه امام با 2 هزار و 248 مطلب در قالب 25 نمایه اصلی و 15 نمایه فرعی ارائه شده است، بیان داشت: این مجموعه شامل، گزیده کتاب، پرسش و پاسخ، چکیده پایاننامه، مجله و مقالات است که توسط محققان و پژوهشگران پایگاه حوزه وابسته به مرکز نور بر روی فضای مجازی قرار گرفته است.
این محقق و پژوهشگر حوزه علمیه قم با اشاره به روایتی از پیامبر(ص) که فرمودند «خداوند دوست میدارد کسی را که حسین را دوست بدارد» عنوان داشت: زندگانی امام قبل امامت، امام در دوران امامت، وقایع پس از شهادت امام، سیره و اخلاق امام از نمایههای اصلی دانشنامه هستند.
حجت الاسلام احمدینژاد اظهار داشت: فضائل و مناقب امام، کرامات امام، امام از نگاه قرآن و اهل بیت(ع)، امام حسین(ع) و امام زمان(عج)، امام در فقه، امام حسین(ع) در اینترنت و رسانهها، قیام امام و انقلاب اسلامی از جمله دیگر نمایههای اصلی دانشنامه این امام همام به شمار میروند.
مدیر امور پایگاههای معاونت پژوهشی مرکز نور در ادامه به نمایههای فرعی دانشنامه اشاره کرد و گفت: عوامل و زمینههای نهضت عاشورا، اهداف و انگیزههای نهضت، پیامها و پیامدهاى نهضت، حضرت عباس علمدار کربلا، اصحاب و یاران امام در کربلا، حضرت زینب (س) پیام رسان کربلا و زنان و نهضت حسینی از جمله نمایههای فرعی دانشنامه امام حسین(ع) هستند.
وی افزود: خاطرات زائران حسینی، مصائب حسینی، تاریخچه عزاداری، شیوههای عزای حسینی، فلسفه عزاداری، تبلیغ محرم، عزاداری و عنایات حسینی از جمله دیگر نمایههای فرعی این دانشنامه به شمار میروند. /916/د102/ع