خطیب جمعه بیروت:
سازمان ملل در امتحان دفاع از حقوق بشر رفوزه شده است
خبرگزاری رسا ـ عالم برجسته شیعه در لبنان با تاکید بر رفوزه شدن سازمان ملل در دفاع از حقوق بشر به ویژه بشر عربی یا جهان سومی بر ضرورت خودکفایی ملت ها در دفاع از کشور و منافع خود تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری رسا، حجت الاسلام سید علی فضل الله، خطیب جمعه بیروت، روز گذشته در دیدار با هیاتی از سوی حزب اتحاد بیروت مرحله کنونی را از دشوارترین و پیچیده ترین مراحل برای لبنان و منطقه دانست و گفت: این بار طرح مستکبران علیه منطقه مبتنی بر هدایت انقلاب ها و جنبش های عربی به سوی فتنه های مذهبی خونین است.
این عالم برجسته شیعه در لبنان با تاکید بر مسؤولیت همگانی در حفظ وحدت اسلامی در برابر تلاش های دشمنان، تاکید کرد: ما معتقدیم که برای پشت سر گذاشتن مرحله کنونی باید از دو اصل حمایت کرد. یکی اصل وحدت اسلامی و دیگری اصل محوری بودن مساله فلسطین در تمامی مسایلی که در لایه های مختلف فضای سیاسی منطقه و امت اسلام در جریان است.
سید علی فضل الله با محکوم کردن جنایت نیروهای رژیم صهیونیستی علیه غیرنظامیان فلسطینی که در چهل و چهارمین سالگرد روز نکسه (آغاز سومین جنگ اعراب و اسراییل) در مرز جولان گرد هم آمده بودند، تصریح کرد: آنچه رخ داد نمونه کامل یک کشتار بود اما نکته مهم آن است که این جنایت در برابر دیدگان جامعه بین المللی که همچنان رژیم صهیونیستی را فوق تمامی قوانین بین المللی می داند، صورت می گیرد.
وی با اشاره به سکوت کامل سازمان ملل در خصوص این جنایت خونین، افزود: این امر نشان می دهد که سازمان ملل، منشور خود فراموش کرده است و به دنبال دفاع از حقوق ملت ها نیست، بلکه سازمانی است در خدمت به اصطلاح نیروهای برتر؛ بنابراین، با رفوزه شدن سازمان های بین المللی در امتحان دفاع از حقوق بشر به ویژه بشر عربی یا جهان سومی، ملت ها خود باید به فکر دفاع از حقوق و منافع خود باشند.
گفتنی است که در جریان تجمع صدها تن از مردم سوریه و فلسطین روز یکشنبه (15 خرداد، 5 ژوئن) به مناسبت چهل و چهارمین سالگرد روز نکسه (آغاز سومین جنگ اعراب و اسراییل) در مرز جولان بر اثر تیراندازی نظامیان رژیم صهیونیستی دست کم 23 نفر از جمله یک زن و یک کودک کشته و 350 تن دیگر زخمی شدند.
مردم جهان عرب نخستین روز جنگ شش روزه اسراییل علیه اعراب در سال 1967 که منجر به شکست اعراب و اشغال بخش شرقی بیت المقدس، کرانه باختری و نوار غزه و نیز سراسر صحرای سینا، کناره های شرقی کانال سوئز در مصر، بلندی های جولان در سوریه و کرانه غربی رود اردن شد را روز نکسه می نامند.
یادآور می شود که سه هفته پیش نیز نیروهای رژیم صهیونیستی با گشودن آتش به روی فلسطینی هایی که در 15 می (25 اردیبهشت ماه) در شصت و سومین سالروز نکبت (سالروز اشغال فلسطین) در مرزهای سرزمین های اشغالی با لبنان، سوریه و غزه برای برگزاری تظاهرات مسالمت آمیز گرد هم آمده بودند، 21 تن را شهید و بیش از ۲۸۰ تن را مجروح کردند.
مردم فلسطین 15 ماه مه 1948 را روز نکبت نامگذاری کردهاند؛ چرا که در آن سال، رژیم اسراییل حدود 700 هزار تن از فلسینیان را آواره و مجبور کرد به کشورهای همسایه مهاجرت کنند.
در پی این اقدام، سربازان رژیم اسراییل حدود 500 روستای فلسطینی را از نقشه محو کردند. به این ترتیب در مجموع چهار میلیون و 700 هزار نفر از مردم فلسطین آواره شدند و در بیش از شش دهه گذشته از بازگشت به سرزمین آبا و اجدادی خود محروم مانده اند./981/ب901/گ
ارسال نظرات