در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت شهید مطهری عنوان شد؛
تجلیل مراجع تقلید و علما از سیره عملی و علمی شهید مطهری
خبرگزاری رسا ـ جمعی از مراجع تقلید و علما در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت یادوراه استاد شهید مطهری از مقام علمی و سیره عملی این استاد بزرگوار تجلیل و بر ادامه راه ایشان تاکید کردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، اعضای ستاد یادواره استاد شهید مرتضی مطهری، روز گذشته در سفری به شهر مقدس قم با شماری از مراجع تقلید و علما دیدار و گفتوگو کردند.
براساس این گزارش، دیدار با حضرات آیات لطفالله صافی گلپایگانی، حسین نوری همدانی و جعفر سبحانی از مراجع تقلید و آیتالله محمدتقی مصباح یزدی از اعضای مجلس خبرگان رهبری از جمله برنامههای ستاد بزرگداشت یادواره استاد شهید مرتضی مطهری بود که مراجع در این دیدار بر بزرگداشت و تکریم این شهید بزرگوار تاکید فراوانی کردند.
تجلیل و تعظیم آیت الله صافی گلپایگانی از مواضع اسلامخواهی و غربستیزی شهید مطهری
حضرت آیت الله لطفالله صافی گلپایگانی، عصر روز پنجشنبه در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت شهید مطهری، ضمن تشکر از برگزاری برنامههای پاسداشت خدمات و تلاشهای استاد شهید مطهری گفت: تمام مراحل زندگی شهید مطهری درس است و همه باید از راه و روش زندگی ایشان درس بگیرند.
وی خدمات و تلاشهای علما و بزرگان را نعمتی برای جامعهی اسلامی دانست و افزود: آنچه رمز بقای اسلام است تلاشها و زحمتهای بیدریغ علما و فقهای دین است و این رسالت بزرگی است که به گردن بزرگان است تا جامعه را هدایت و به سوی کمال برسانند.
این مرجع تقلید ادامه داد: یکی از افتخارات ما داشتن علما و بزرگانی است که برای حفظ دین فداکاریهای فراوان کردند و شهید مطهری از جمله آنها به شمار میآید.
وی با تأکید بر ضرورت شناساندن علما و بزرگان دین به مردم و جامعه به خصوص نسل جوان اظهار داشت: مردم باید فقها و افرادی همچون شهید مطهری را به خوبی بشناسند و راه و مقصد آنها را بپیمایند؛ زیرا راه سعادت بشریت در پیمودن راه بزرگان و فقهای دین است.
حضرت آیتالله صافی گلپایگانی با یادآوری بعضی از ویژگیهای منحصر بفرد شهید مطهری بیان داشت: ایشان در راه اعتلای اسلام تلاشهای فراوانی انجام دادند که اسلامخواهی و غربستیزی از ویژگیهای بارز این شهید بزرگوار بود و در شرایطی که بعضیها دم از نومیدی میزدند، این شهید بزرگوار در برابر طاغوت ایستاد و با روحیه قوی خود تجدید حیات دوبارهای به مردم دادند و با عقاید باطل به شدت مبارزه کردند.
وی سابقه آشنایی با شهید مطهری را از همان ابتدای ورود به حوزهی علمیه قم دانست و افزود: از همان ابتدای آشناییام با شهید مطهری ایشان را فردی مخلص دیدم که تنها برای دین تلاش میکند و هرگز مسائل دنیوی در او تاثیری ندارد.
این مرجع تقلید ادامه داد: ایشان فردی دلسوز برای اسلام و قرآن بودند و در این راه از هیچ تلاشی دریغ نمیکردند؛ همچنین از مقامات علمی قوی برخوردار بودند.
وی با اشاره به ایستادگی و مقاومت شهید مطهری در مواضع اسلامی گفت: ایشان هرگز برای مبارزه با انحرافات سکوت نمیکردند و در ابتدای انقلاب، مواضعی انقلابی و اسلامی داشتند که در شورای انقلاب به خوبی مواضعشان را بیان میکردند و مستحکم در برابر روشنفکران و متجددان میایستادند و اگر این احساس مسؤولیتشان نبود به این مقام شهادت مفتخر نمیشدند. اگر ایشان هم مانند بعضی از افراد دیگر سکوت میکردند و یا ملاحظه کاری داشتند او را شهید نمیکردند.
حضرت آیت الله صافی گلپایگانی با تقدیر و تشکر از بیت شهید مطهری که هنوز روحیه اسلامخواهی و انقلابی خود را حفظ کردهاند و اعتقادات اسلامی خود را ابراز میدارند، اظهار کرد: همان گونه که استاد مطهری متوجه بود تا نقطه ضعفی در زندگیاش وجود نداشته باشد، امروز نیز باید خانواده ایشان همان راه و مقصد را دنبال کنند.
آیت الله نوری همدانی:
شهید مطهری حق بزرگی بر گردن انقلاب و انقلابیون دارد
همچنین حضرت آیتالله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید در دیدار اعضای ستاد برگزاری یادواره شهید مرتضی مطهری، با تجلیل از تلاش ها و خدمات انقلابی و علمی این استاد فرزانه، خاطراتی از این شهید فرزانه بیان کرد.
حضرت آیتالله نوری همدانی با بیان اینکه شهید مطهری استادی فرزانه بود تصریح کرد: جلسات درس استاد شهید مطهری بسیار باشکوه بود و ایشان در تمام ابعاد برجستگی های خاصی داشتند.
این مرجع تقلید تاکید کرد: شهید مطهری در علوم حوزوی مجتهدی مقتدر، روشن و زمان شناس بود و آثار به جای مانده از ایشان جایگاه ایشان را روشن می کند.
حضرت آیتالله نوری همدانی با تاکید بر نشر آثار و اندیشه های شهید مطهری تصریح کرد: برای شهید مطهری مردن در رختخواب خوب نبود، چون ایشان به همه کمالات رسیده بود.
این مرجع تقلید بیان داشت: شهید استاد مطهری مصداق بارز عاش سعیدا و مات سعیدا بود، شهادت منتهی آمال و آرزوی مردان خداست و ایشان به این آرزوی بزرگ دست یافتند.
وی ابراز داشت: شهید مطهری حق بزرگی بر گردن انقلاب و انقلابیون دارد و وظیفه همه است که تفکر ایشان را نشر دهیم.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم با بیان اینکه امروز دنیا با دیده عظمت به انقلاب اسلامی می نگرد، بر ضرورت تبیین فرهنگ انقلاب اسلامی تاکید کرد و ادامه داد: شهید مطهری با این دید به انقلاب اسلامی می نگرییست و این مساله در آثار ایشان نیز نمایان است.
وی افزود: شهید مطهری نویسنده ای توانا و زبردست بودند و در کرسی تدریس نیز استادی توانمند بود، در منبر و خطابه نیز ایشان بسیار توانا بود و هم در حوزه و هم در دانشگاه خدمات بسیار خوبی به جای گذاشت.
حضرت آیتالله نوری همدانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سیاست های اتخاذ شده متناقض از سوی آمریکا و غرب در قبال تحولات اخیر در جهان اسلام، تاکید کرد: با سقوط حاکمان دست نشانده استکبار نیز باید بساط خود را جمع کند.
این مرجع تقلید موج بیداری اسلامی را نشانه صدور تفکر انقلاب اسلامی ایران دانست و گفت: غرب و آمریکا تلاش می کند با حفظ مهره های دست نشانده از پیامدهای بعدی جلوگیری کند
خاطره آیتالله سبحانی از حضور شهید مطهری در دانشگاه تهران
در ادامه این دیدارها حضرت آیتالله جعفر سبحانی از مراجع تقلید گفت: شهید مطهری تمام عمرش را در راه اسلام صرف کرد.
وی افزود: سالیان درازی در خدمت مرحوم شهید آیتالله مطهری بودیم، ایشان مصداق واضح آیه مبارکه «الَّذِینَ یُبَلِّغُونَ رِسَالَاتِ اللَّهِ وَیَخْشَوْنَهُ وَلَا یَخْشَوْنَ أَحَدًا إِلَّا اللَّهَ وَکَفَى بِاللَّهِ حَسِیبًا» بود.
این مرجع تقلید با بیان این که اگر کسی بخواهد شهید مطهری را بشناسد باید به آثار این شهید بزرگوار مراجعه کند، تصریح کرد: اولین اثر شهید مطهری مربوط به پاورقیهای وی در خصوص آثار آیتالله طباطبایی است که اثری ماندگار شده است.
وی تاکید کرد: شهید مطهری نگاهش این بود که پیام الهی را به مردم برساند و در این راه ذوب در پیام الهی شده بود از این رو با ابتکاراتی که خداواند به ایشان داده بود به خوبی از اسلام دفاع کرد.
مدرس خارج فقه حوزه علمیه قم افزود: مرحوم شهید مطهری حاصل عمر امام خمینی(ره) بود و یکی از نقاط قوت این شهید بزرگوار این بود که تنها از خدا میترسید.
وی ادامه داد: این شهید بزرگوار هرگز برای معرفی خود کتاب ننوشت؛ زیرا هر زمانی که احساس خلإئی میکرد دست به قلم میشد و در موضوع مربوطه کتاب مینوشت و به جامعه ارائه میکرد.
حضرت آیتالله سبحانی تصریح کرد: کتاب عدل الهی از جمله آثار استاد مطهری است که به عنوان معجره قرن و اثری ماندگار شناخته میشود؛ زیرا این کتاب بیانی مستحکم و ماندگار دارد و دید باز ایشان در این اثر اعجاز میکند.
وی با بیان این که امروز مبلغان باید همان روش شهید مطهری را پیش بگیرند، گفت: شهید مطهری مثل یک فردی عادی زندگی میکرد؛ اما در مقام خداپرستی، ترس و خشوع فراوانی داشت.
این مرجع تقلید به بیان خاطرهای از مرحوم شهید مطهری و امام خمینی(ره) پرداخت و گفت: من روزی خدمت امام خمینی(ره) بودم دیدم ایشان خیلی گرفته هستند و فرمودند از این که فضلا از حوزه بیرون میروند من نگران هستم؛ منظورشان شهید مطهری بود زیرا ایشان میخواست از حوزه علمیه قم به دانشگاه تهران برود و امام راحل نظرشان این بود اگر شهید مطهری در حوزه بماند بیشتر ترقی میکند.
وی ادامه داد: شهید مطهری از حوزه علمیه قم به دانشگاه تهران رفت و سبب شد که دیدش نسبت به جهان بیشتر باز شود و بهتر توانست به اسلام خدمت کند؛ گرچه اگر در حوزه علمیه میماند مجتهدی مسلم میشد.
آیت الله مصباح یزدی:
خدمتی که شهید مطهری به جامعه بشریت کرد، ادیسون نکرد
همچنین آیت الله محمد تقی مصباح یزدی رییس مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) شامگاه پنج شنبه در دیدار اعضای ستاد یادواره شهید مرتضی مطهری، با گرامی داشت یاد و خاطره این استاد فرزانه، خدمات علمی شهید را ستود و از شخصیت وی تجلیل کرد.
عضو مجلس خبرگان رهبری ابراز داشت: برنامه ها و اقداماتی که در این سال ها به مناسب بزرگداشت این استاد فرزانه انجام شده، نشانه قدرشناسی و حق شناسی ملت ایران است که در مقابل این نعمت ها بعد از شکل خدا وظیفه خود دانستند که به صورت های مختلف از این شخصیت عظیم قدردانی و به مقام شامخ ایشان ادای احترام کنند.
این استاد سطح عالی حوزه علمیه قم با بیان اینکه قدردانی و تجلیل از شخصیت شهید مطهری به هر میزان متنوع و زیاد هم باشد، حق ایشان را ادا نمی کند، ادامه داد: نقش ایشان همچون انبیا و اولیای الهی در انسانیت انسان بود و خدمات بزرگی را ایشان ارائه کردند.
آیت الله مصباح یزدی گفت: خدمتی که امثال شهید مطهری به بشریت کردند، خیلی فراتر از خدماتی که است که مخترعین و مکتشفین از جمله ادیسون داشته اند و اینها را نمی شود با هم مقایسه کرد.
این استاد حوزه علمیه قم ابراز کرد: خدماتی که خادمان بشریت کرده اند همه در بعد زندگی مادی و دنیوی خلاصه می شود، اما خدماتی که انبیا و اولیای الهی و امثال شهید مطهری کردند خدمتی است که به روح انسانیت انسان و زندگی ابدی انسان انجام می گیرد و ارزش این دو خدمت با یکدیگر قابل قیاس نیست.
وی تصریح کرد: به هر میزان ملت و دولت در این زمینه انجام وظیفه کنند و مراسم بزرگداشت و قدردانی برای ایشان برگزار نمایند، باز هم حق شهید مطهری ادا نخواهد شد.
استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: ما باید خاضع باشیم و فروتنانه برخورد کنیم که به هر میزان که تلاش کنیم، نمی توانیم حق شهید مطهری را ادا کنیم.
وی با بیان اینکه شهید مطهری شخصیت ذوابعاد داشتند، افزود: همه ابعاد شخصیتی ایشان در یک جهت داشت و فلش آن به سمت رضایت خدا بود و این چیزی است که با سایر ارزش ها قابل قیاس نیست.
رییس مؤسسه امام تصریح کرد: شخصیت ایشان را نمی توان با کاشفین بزرگ دنیا قیاس کنیم، هر کس هر قدر از ایشان قدردانی کند بازهم کم است و البته در حقیقت خود را معرفی کرده است.
آیت الله مصباح یزدی در ادامه ابراز داشت: اگر دسترسی داشتیم و از روح آیت الله مطهری سؤال می کردیم برای قدرشناسی از شما چه کنیم؟ گمان من این است که با توجه به اینکه عمر ایشان نسبت به استعدادها و ظرفیت های وجودی ایشان بسیار کوتاه بود و اگر خدا صد سال دیگر به ایشان عمر می داد هر روز ارمغان نویی را به جامعه تقدیم می کرد.
رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) خاطر نشان کرد: طبیعتا چنین فردی دوست دارد کارهای انجام نشده انجام شود، هرچند اولیا الهی لقای معبود را بر همه چیز مقدم می دارند، اما به نظر من بیشترین چیزی که روح ایشان را شاد می کند و می تواند به عنوان حق شناسی و قدردانی از ایشان تلقی شود این است که راه ایشان را ادامه دهیم و در درجه اول این مهم برعهده آقازاده های شهید مطهری است.
وی گفت: در این راستا انتظار از آقازاده های ایشان بیش از دیگران است و این عزیزان به هر میزان که در اتمام پروژه ها و کارهای نیمه تمام شهید مطهری کار کنند، این امر روح این شهید بزرگوار را بیشتر شاد می کند.
آیت الله مصباح یزدی افزود: از خدا می خواهیم به آبروی شهید مطهری خداوند به آقازاده های ایشان توفیق دهد که راه ایشان را بهتر و کامل تر ادامه دهند و مردم و جامعه هم از آثار و فکر ایشان بهتر استفاده کنند.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: بنده به هیچ وجه قابل نیستم که اگر هم خدمتی کرده باشم، با این شخصیت بزرگوار مقایسه شود، شهید مطهری اقیانوسی بود که ما اگر هم خیلی هنر کنیم جوی باریکی در کنار آبشار و اقیانوس است و این دو با هم غیر قابل قیاس است.
آیت الله مصباح یزدی همچنین در پاسخ به درخواست بیان خاطره از سوی حاضران از شخصیت آیت الله شهید مطهری، ابراز داشت: بنده علی رغم اشتیاق زیاد توفیق استفاده حضوری از محضر ایشان را کم داشته ام و آنچه می دانستم و صلاحیت آن را داشتم به مناسبت های مختلف در سخنرانی ها و نوشته ها ایراد کرده ام.
وی گفت: بهترین کار این است دعا کنیم خداوند تبارک و تعالی بر علو درجات ایشان بیفزاید و خدمات ایشان را ماجور بدارد و مقام این شهید بزرگوار به حدی بالاست که ادب این است که ما سکوت کنیم./917/پ203/ص
ارسال نظرات